Tietoa meistä
Keitä me oikeasti olemme?

Satu Sananen

Evi Ekroos on luokanopettajaopiskelija Helsingistä, jossa hän opiskelee myös suomen kieltä ja kirjallisuutta. Aiemmin hän on opiskellut steinerpedagogiikkaa Snellman-korkeakoulussa sekä kirjoittanut ylioppilaaksi Juhana Herttuan taideviestintälukiosta vuonna 2006. Lisäksi Evi on opiskellut erilaisia vaihtoehtoisia hoitomuotoja, meditaatiota ja saanut reikimaster-koulutuksen.

 Evi on työskennellyt useita vuosia lasten parissa, toimien muun muassa leiriohjaajana, lastenhoitajana, suomenkielenopettajana sekä esiopettajan tehtävissä Suomessa ja ulkomaillaHän on ohjannut sosiaalisen sirkuksen  työpajoja oppimisvaikeuksista kärsiville lapsille sekä käyttänyt sadutus-menetelmää apuna työssään alle kouluikäisten lasten kanssa.

Evi on myös toiminut Voima-lehden kolumnistina vuosina 2011-2012. 

Evin intohimona ovat lastenkirjallisuus, myytit ja legendat sekä kertomusten ja tarinoiden parantava voima. Työssään tarinoiden ja ihmisten parissa Evi käyttää apunaan meditaatiota sekä muita itsetutkiskelun työkaluja, ja kannustaa ihmisiä etsimään elämäänsä tarinoiden taikaa ja satujen ihmeitä. 

Taru Lorunen

Karoliina Niskanen on helsinkiläinen näyttelijä, ohjaaja ja rap-artisti. Hän on valmistunut Teatterikorkeakoulusta teatteritaiteen maisteriksi vuonna 2013 ja työskennellyt tämän jälkeen mm. Kansallisteatterissa, Turun Kaupunginteatterissa ja improvisaatioteatteri Riskiryhmässä, tehnyt lukuisia kuunnelmia YLE Radioteatterille, toiminut juontajana Radio Helsingillä, valmistanut esityksiä nuorisokoteihin ja kirjoittanut omia näytelmiä.

Karoliina on ohjannut useita luovan kirjoittamisen, teatterin, draaman ja rap-lyriikan pajoja, leirejä ja kursseja kaikenikäisille. Hän on toiminut draamaopettajana koulujen iltapäiväkerhoissa ja työskennellyt apurahoilla nuorisokodeissa.

Karoliina tekee myös rap-musiikkia artistinimellä LEHMÄ (ent. MC Pyhä Lehmä), ja hän on levyttänyt mm. Monsp Recordsilla ja Rapu Recordsilla.

Karoliina on luovan kirjoittamisen velho, joka on omimmillaan proosatekstien ja rap-lyriikan parissa, ottaen sujuvasti haltuun myös muut sanataiteen lajit. Hänen sydämmensä sykkii ison ja vahvan kirjoittajayhteisön luomiselle. Työssään Karoliina ammentaa ehtymättömästä luovuuden lähteestä sekä tee-se-itse-asenteesta.

Yhteistyö


Taru Lorunen ja Satu Sananen: Koko perheen eläinsadut

Karoliina ja Evi ovat työskennelleet yhdessä pitkään, kirjoittaen yhdessä muunmuassa novelleja, eläinsatuja ja runoja. Tällä hetkellä Karoliina työstää valmiiksi esikoisromaaniaan ja Evi puuhastelee Jäniksen Jäljen nettisivujen sekä työpajojen järjestämisen ja sisällön tuottamisen parissa. Työpajojen avulla he toivovat voivansa rohkaista ja kannustaa ihmisiä lukemaan, kirjoittamaan ja jakamaan tarinoita sekä löytämään sitä kautta lisää iloa ja hyvinvointia elämäänsä. Heidän lisäkseen Jäniksen Jäljen taustajoukoissa on mukana joukko muita luovan alan ammattilaisia, kuvittajia, tarinankertojia ja kirjoittajia, joista näillä sivuilla lisää tuonnempana.

"Tarinoiden avulla pystyy käsittelemään hyvin kipeitä, henkilökohtaisiakin asioita ja tuomaan niihin valon."Haluatko ottaa meihin yhteyttä?